woensdag 18 juli 2012

Capoeira - high speed photography

Vanmorgen met model Steven Banse en collega fotograaf Harry Eikelboom naar landgoed Heidestein getrokken voor een highspeed photoshoot.

High speed??.....ja, high speed. Het is de kunst om met een hoge sluitertijd, een groot diafragma en een zeer korte flitspuls bewegingen te bevriezen.  Dat lukt overdag eigenlijk alleen met de pocket wizzards die de camera ETTL en highspeed kan laten synchroniseren met onze 4 Canonflitsers.

Steven heeft bewezen dat hij zijn Capoeira kunsten nog niet verleerd is. Bekijk de slideshow fullscreen, want hij is in HD.


Een korte toelichting op de techniek: de sluitertijd zo hoog mogelijk instellen (1/6000 a 1/8000) om elke beweging als gevolg van een te lange inwerking van het omgevingslicht te voorkomen. Diafragma bij voorkeur wat groter (2.8 tot 5.6) om het effect van flitslicht zo veel mogelijk te benutten. Met een kleiner diafragma wordt het flitslicht al snel afgeknepen. De flitsers bij voorkeur met zo min mogelijk kracht laten flitsen, want hoe meer flitsintensiteit des te langer de flitspuls en meer kans op bewegingsonscherpte. Wij maakten gebruik van 4 flitsers, waardoor de intensiteit wat omlaag kon per flitser en daarmee de flitsduur weer iets korter werd.
Vervolgens de ISO-waarde zo veel mogelijk aanpassen aan de combinatie van sluitertijd en flitslicht. En dan....lekker schieten en genieten van de resultaten. Is dit te volgen?

In de bewerking zijn er aanpassingen gedaan in contrast, helderheid, saturisatie en vignettering. Niet bijzonder veel dus.

20120718-103228-steven banse-Edit

20120718-121530-steven banse-Edit

20120718-110836-steven banse
Harry in actie

1 opmerking:

  1. Wat een leuke site, met veel informatie ik kom hier zeker regelmatig kijken!Daar kan ik heel veel van leren...

    BeantwoordenVerwijderen